Corpus et Vita

Balans in lijf en leven

Kinesiologie is een mengeling van oosterse geneeswijzen (acupressuur/meridianenleer) en westerse methoden (chiropractie, voedingleer). George Goodheart was chiropractor en heeft diverse technieken onderzocht en met succes toegepast. Dr. John F. Thie heeft de methode Touch for Health wereldwijd uitgedragen. Deze methode ligt ten grondslag aan het werk van de kinesiologie. De opleiding tot kinesiologe wordt o.a. verzorgd door Stichting Topki.  Zij staat garant dat de opleiding voldoet aan de eisen van de International Kinesiology Institute en is erkend door de beroepsverenigingen BvK en VNT en de opleiding heeft zowel de SNRO als de FONG-HBO-erkenning.

Kinesiologie is een mooie methode om het zelfhelend vermogen van je gehele wezen in te zetten. Met behulp van spiertesten wordt gezocht naar de onderliggende oorzaak van een blokkade. De spier is een soort indicator waarmee uw lichaam zelf aangeeft waar gezocht dient te worden. Zo kan gecommuniceerd worden met het bewuste maar ook met het onderbewuste.  Elk mens en elk lichaam is anders, er is daarom geen standaard procedure voor soortgelijke klachten.

Om de onbalans op te heffen zijn er diverse mogelijkheden: het vasthouden van een combinatie van acupressuurpunten, meridiaanenergie in balans brengen, het lymfesysteem op gang brengen om het verwerken van afvalstoffen kwijt te raken, enz.


Voor een behandeling kunt u gewoon gemakkelijk zittende kleding dragen.


Een greep uit Kinesiologische technieken die worden ingezet:

Touch for Health, Stress Release, Woordblind, Leefblind, LEAP, SIPS, Voedingstechnieken (allergieen)